Sjokoladekake med bjørnebær
Sjokoladekake med mørk sjokolade, mynte og bjørnebær!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 170° C. Smelt smør og tilsett kakao, kaffe og vann i en
liten kjele. Rør godt, og gi et lite oppkok. Rør så inn sukker på lav varme.
Når sukkeret er løst opp, ta bort fra varmen og hell væsken over i en bakebolle.
Rør så inn seterrømmen, og ett og ett pisket egg. - 2Bland sammen hvetemel, salt,
muskat og natron. Sikt alt det tørre litt og litt i røren mens du rører.
Hell halvparten av røren i en smurt springform og stek den i ca. 30 minutter.
Sjekk med en testpinne som du stikker midt i kaken. Er det lite deig på pinnen
er kaken klar. Stek deretter den andre halvparten av røren.
- 1
Glasur
- 1Når kakene fortsatt er lunkne smører du litt glasur på den ene kaken (skjær
av toppen for å få den rett) fordel litt bjørnebær over og sett den andre kaken
oppå. - 2Bruk en slikkepott til å legge over glasuren hvis du ønsker den jevn – hvis
ikke heller du bare over. Sett på platene med After Eights rundt hele kaken. På
toppen legger du bjørnebær med myntesukker, og topper med mynteblader.
- 1