Sjokoladekake

Poppulær sjokoladekake med bringebærfyll og mørk sjokoladeglasur.

40-60 min
Enkel
Sjokoladekake
Tips!

Bytt gjerne ut bringebær med aprikos for en mindre søt kake.

Slik gjør du

  1. Bunn

    1. 1
      Smelt sjokolade i vannbad, rør forsiktig inn flytende Melange på lav varme.
    2. 2
      Pisk egg, mel og sukker i en bolle og rør inn margarin- og sjokoladeblandingen. Pisk videre noen minutter.
    3. 3
      Helles i en godt smurt liten form (ca 20 cm i diameter), og stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 30 minutter.
    4. 4
      Del kaken i to og legg oppå hverandre med bringebærkrem mellom.
  2. Glasur

    1. 1
      Glasur: Kok opp fløten, bland inn sjokoladebiter og rør om. Når glasuren blir kjølig og tykner til, spre den på toppen av kaken.
    2. 2
      Flere gode oppskrifter finner du på melange.no

Lignende oppskrifter