Sitronterte

La oss introdusere en ny favoritt: sitronterte med kiwi, mango, mynte og pisket crème fraîche.

Over 60 min
Middels
Sitronterte

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen mel og sukker i en bolle.
    2. 2
      Ha i egg, smør og vann og kna det sammen til en deig. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
    3. 3
      Kjevle ut deigen og kle en springform med den.
    4. 4
      Legg bakepapir over deigen og fyll på med tørre erter. Dette er for at deigen skal beholde formen.
    5. 5
      Forstek bunnen med ertene på 180 ºC i 15 minutter.
    6. 6
      Ta ut ertene og bakepapiret.
    7. 7
      Pisk sammen seks eggeplommer og melis i en bolle. Ha i kremfløte og rør sammen.
    8. 8
      Smelt smør og ha det i røren og press i sitronsaft og ha i sitronskall. Bland godt sammen.
    9. 9
      Senk temperaturen til 150 ºC.
    10. 10
      Ha over sitronblandingen og stek i 60 minutter til på 150 ºC.
    11. 11
      La kaken bli helt kald før du serverer den sammen med epleskiver, kiwi og mynte.

Lignende oppskrifter