Prinsessekake

Ingenting slår vel en nybakt, lunken, kanelduftende dessert?

Over 60 min
Enkel
Prinsessekake

Slik gjør du

  1. Kaken

    1. 1
      Smelt smør i en kjele og bland inn melken. Løs opp gjær i smørblandingen når den er lunken. Tilsett sammenpisket egg og sukker. Ha i kardemomme og hvetemel. Elt deigen jevn og glatt. Deigen må heve i 45 minutter på et lunt sted.
    2. 2
      Smør en rund kakeform, 26 cm i diameter, med smør og kle bunnen med
      bakepapir. Ta 2/3 av deigen og kjevle den ut til en sirkel.
    3. 3
      Kle bunn og kantene på formen med deigen, og hell halvparten av vaniljekremen over Dryss over rosiner.
    4. 4
      Kjevl ut resten av deigen til en avlang leiv, ca 20x40 cm. Smør smøret utover leiven og dryss kanel, sukker og noen rosiner på.
    5. 5
      Rull sammen deigen og skjær rullen opp i 10 biter – ca 4 cm tykke. Sett bitene i formen, 1 i midten og 9 rundt. Bruk resten av vaniljekremen i mellomrommet mellom bitene og dryss over fler rosiner.
      Etterheves i 30 min.
    6. 6
      Pensle kaken med litt sammenpisket egg. Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30-40 minutter.
    7. 7
      Dekk toppen av kaken med matpapir under stekingen hvis den blir mørk, viktig å steke ut tiden for å få den gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
    8. 8
      Pynt med melisglasur før servering.

Lignende oppskrifter