Prinsessekake
Ingenting slår vel en nybakt, lunken, kanelduftende dessert?
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
Kaken
- 1Smelt smør i en kjele og bland inn melken. Løs opp gjær i smørblandingen når den er lunken. Tilsett sammenpisket egg og sukker. Ha i kardemomme og hvetemel. Elt deigen jevn og glatt. Deigen må heve i 45 minutter på et lunt sted.
- 2Smør en rund kakeform, 26 cm i diameter, med smør og kle bunnen med
bakepapir. Ta 2/3 av deigen og kjevle den ut til en sirkel. - 3Kle bunn og kantene på formen med deigen, og hell halvparten av vaniljekremen over Dryss over rosiner.
- 4Kjevl ut resten av deigen til en avlang leiv, ca 20x40 cm. Smør smøret utover leiven og dryss kanel, sukker og noen rosiner på.
- 5Rull sammen deigen og skjær rullen opp i 10 biter – ca 4 cm tykke. Sett bitene i formen, 1 i midten og 9 rundt. Bruk resten av vaniljekremen i mellomrommet mellom bitene og dryss over fler rosiner.
Etterheves i 30 min. - 6Pensle kaken med litt sammenpisket egg. Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30-40 minutter.
- 7Dekk toppen av kaken med matpapir under stekingen hvis den blir mørk, viktig å steke ut tiden for å få den gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
- 8Pynt med melisglasur før servering.
- 1