Marmorkake
Tradisjonsrik og velkjent for mange - marmorkake med friske bær er verdt å ta et (nytt) møte med!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel.
Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og pisk smør og
sukker godt sammen. Pisk inn egg, ett om gangen.
Ha i hvetemel, bakepulver og melk. Sett til side ca. 1/3
av røren i en bolle og rør inn bringebær og blåbær.
Rør godt sammen. Fargen blir litt rosa av bærene.
I den andre bollen tilsetter du sitronsaft og skall.
Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter
den rosa, og til sist den lyse en gang til. Dra en
kniv gjennom røren, så blir kaken marmorert.
Stekes nederst i ovnen i ca. 1 time.
Avkjøles på rist. Serveres med ferske
bær og et lite melisdryss.
- 1