Marmorkake

Tradisjonsrik og velkjent for mange - marmorkake med friske bær er verdt å ta et (nytt) møte med!

Over 60 min
Middels
Marmorkake

Slik gjør du

    1. 1
      Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel.
      Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og pisk smør og
      sukker godt sammen. Pisk inn egg, ett om gangen.
      Ha i hvetemel, bakepulver og melk. Sett til side ca. 1/3
      av røren i en bolle og rør inn bringebær og blåbær.
      Rør godt sammen. Fargen blir litt rosa av bærene.
      I den andre bollen tilsetter du sitronsaft og skall.
      Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter
      den rosa, og til sist den lyse en gang til. Dra en
      kniv gjennom røren, så blir kaken marmorert.

      Stekes nederst i ovnen i ca. 1 time.
      Avkjøles på rist. Serveres med ferske
      bær og et lite melisdryss.

Lignende oppskrifter