Bringebærterte

med italiensk marengs.

40-60 min
Middels
Bringebærterte

Slik gjør du

  1. Marengs

    1. 1
      Marengs: Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret mens du pisker.
    2. 2
      Hell resten av sukkeret (2,5 dl) og vann i en kasserolle og kok til sukkeret løser seg opp, til sukkerlake.
    3. 3
      Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk til marengsen kjølner og får en tykk, luftig konsistens.
    4. 4
      Ha marengsrøren i en kakesprøyte eller bruk en slikkepott og form deilige bevegelser i massen.
    5. 5
      For å få en terte med myk marengs settes den noen sekunder på grillfunksjon i ovnen (280°C). Følg nøye med. Ønskes hard marengs stekes terten midt i ovnen ved 150°C i ca 20 min.
    6. 6
      Pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse hvis du ønsker.
  2. Bunn

    1. 1
      Bunn: Mål opp smør og mel i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene.
    2. 2
      Elt deigen raskt sammen til en ball. Klem eller kjevl deigen forsiktig utover et melet underlag til ca 0,5 cm tykkelse.
      Trykk deigen ut i formen og knip av overflødig deig rundt kanten på toppen.
    3. 3
      Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskap i ca 30 minutter
  3. Fyll

    1. 1
      Fyll formen med bringbærene og stek i ovnen på 180°C i 15 min. Avkjøles noe før marengsen legges på toppen.

Lignende oppskrifter