Julesmørbrød

Julesmørbrød
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Julelunsjen har aldri smakt bedre! Prøv for eksempel grovbrød med juleskinke og grønnkålpesto, eller rugbrød med ertekrem og røkelaks. Vi digger høy smørbrødføring!

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en panne og stek grønnkål, solsikkefrø og hvitløk kjapt noen minutter.
  2. Ha alt i en bolle og tilsett olje og revet ost.
  3. Kjør alt glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær eplet i tynne skiver. Server juleskinken på varmt brød sammen med grønnkålspesto, eple og timian.
  5. Rist brødet i panne eller i brødrister.
  6. Ha ertene og Snøfrisk i en bolle og mos det sammen med en gaffel eller kjør blandingen glatt med en stavmikser.
  7. mak til med salt og pepper. Smør blandingen på brødet og topp med salat, røkelaks og gressløk.