Nøttestek med gode julegrønnsaker
Vi har knekt koden for årets vegetariske julemiddag; nøttestek med gode grønnsaker. Vel bekomme!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Finhakk sjalottløk, hvitløk og selleri. Varm en gryte med olje og stek løkene og sellerien til det blir litt mykt. Bland inn risen og spe med eplejuice til det koker inn. Varm buljongen og tilsett litt etter litt mens du rører. Nå skal risen bli kremet, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Dette tar ca. 20 minutter. Ha blandingen i en bolle og avkjøl helt.
- 1
- 1Skjær soppen i små biter og stek den i litt olje til den blir myk sammen med krydder, salt og pepper, og ha i risen.
- 2Legg mandler og valnøtter på en stekeplate og rist i dem ovnen i ca. 10 minutter på 180 ºC. Knus eller hakk dette fint - kjør det i en mikser om du vil.
- 3Ha nøtter, brød, ost, finrevet appelsinskall, egg, finhakket persille og timian i risen (spar litt timian til pynt). Smak til med salt og pepper og bland godt sammen.
- 1
- 1Kok opp sukker og vann, tilsett tranebær og kok på medium varme til bærene har blitt litt myke, det tar ca. 20 minutter. Smør en form med litt olje (du kan benytte en form som bildet eller en vanlig brødform) og ha tranebærene i bunnen.
- 2Ha over risblandingen og trykk forsiktig ned. Dekk formen med litt aluminiumsfolie og la den steke i ca. 30 minutter på 180 ºC. Ta av folien og stek videre i 20 minutter. La den hvile 20 minutter. Skjær forsiktig rundt formen med en kniv og hvelv den over på et fat.
- 1
- 1Skrell og del klementiner i skiver. Del epler og fiken i båter. Dekorer nøttesteken med dette, sammen med frisk ruccola og litt timian.
- 1
- 1Bland sammen crème fraîche, dijonsennep og tyttebærsyltetøy til en dressing og server til denne smakfulle nøttesteken.
- 1