Smuldrepai med blåbær og nøtter

Smuldrepai med blåbær og nøtter
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Blåbær, nøtter og kokos gjør denne kaken helt fantastisk.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180° C. Hakk nøtter og stek dem på bakebrett i ca. 5-10 minutter. Følg med, rør gjerne litt i nøttene under steking. Rør sammen havregryn, salt, kanel, bakepulver, kokos og de ristede nøttene i en bolle. I en annen bolle rører du sammen lett temperert melk, eplejuice, muskat, pisket egg, honning og flytende, varm kokosolje.
  2. Smør en medium stor ildfast form med kokosolje. Fordel 6 dl av blåbærene i bunnen. Resten av blåbærene er til dekorasjon på kaken. Hell den lett tempererte væsken over i bollen med havregryn og nøtter. Bland godt og fordel over blåbærene. Dryss resten av bærene og litt sukker over på kaken. Bak i ovnen i ca. 40-45 minutter. Toppen skal være gyllen. Server med is, yoghurt eller krem.