Driftsmelding: BankID utilgjengelig natt til fredag BankID oppgraderer sine systemer natt til fredag 22/10. Dette medfører at man ikke kan betale med bankID og bankID på mobil i tidsrommet 00.01 til 08.00.

Hel ovnsbakt kylling

Hel ovnsbakt kylling
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hel ovnsbakt kylling med karamelliserte, ovnsbakte gulrøtter og eplechutney. Rett og slett nydelig!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Ta en stor saks eller kniv og skjær opp baksiden/ryggen på kyllingen. Brett den ut og legg den i en ildfast form eller langpanne. Bland sammen smør og presset/raspet hvitløk med salt og pepper. Smør ut smøret på kyllingen, gjerne under skinnet om du kommer til. Stek fuglen i ovnen i ca. 30 minutter. Skrell gulrøtter og legg dem i en ildfast form. Sprinkle over olje og sukker og stek dem i ovnen under kyllingen i ca. 30 minutter. Når kyllingen er ferdig siler du av kyllingkraften og koker den opp med eplejuice og fløte. Vil du ha den tykkere tilsetter du litt maizena. Smak til med salt og pepper. Server kyllingen med gulrøtter, salatmiks, eplechutney og syrlig saus. Et herremåltid!
  2. Finhakk løk og skjær eplene i små terninger. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i løk og la det småkoke i ca. 10 minutter. Bland så inn eple, salt og pepper. Rør forsiktig og kok på lav varme til eplene er møre.