Gyros med kylling

Gyros med kylling
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En nydelig hverdags - eller helgemiddag med marinert kylling, tzatziki og grønt, fylt i lune pitabrød. Lag pommes frites ved siden av for litt ekstra kos!

Fremgangsmåte

  1. Kutt kyllingfiletene i tynne strimler. Rør sammen ingrediensene til marinaden og bland godt sammen med kyllingen. Har du tid, så smaker filetene bedre om det får ligge i marinaden en stund, gjerne natten over. Stek kyllingfiletene i en panne på sterk varme til det er gyllent og gjennomstekt.
  2. Finriv agurk, dryss over ½ ts salt og la det stå i 10 minutter. Klem ut all væske (gjennom sil eller i et rent kjøkkenhåndkle) og bland agurken sammen med resten av ingrediensene. Er du glad i frisk mynte eller dill, rør inn det. Smak til med sitron, salt og pepper.
  3. Stek pitabrød og pommes frites etter anvisning. Fyll pitabrødene med salat, fries, varmt kjøtt, rødløk, tomat og tzatziki.