Gulrotfries med urtedipp

Gulrotfries med urtedipp
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kjempegodt som tilbehør til fisk, eller som snacks på fredagskvelden!

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage dippen. Finhakk persille og koriander og rør urtene inn i Creme Fraiche. Smak til med salt og sitron.
  2. Skrell gulrøtter og kutt dem i staver som på bildet. Gjør klar en bolle med hvetemel, en bolle med brødrasp, og en tredje bolle med eggene. Visp eggene lett sammen.
  3. Varm en frityr til 150 grader eller fyll en gryte med olje. Et triks for å sjekke at oljen er varm nok når du bruker gryte, er å ta en tresleiv ned i oljen. Når det kommer små bobler rundt sleiven er oljen varm nok.
  4. Senk gulrøttene forsiktig ned i oljen og la dem fritere i 2-3 minutter. Ta gulrøttene ut av oljen og la dem kjøle seg ned. Slå av komfyren og trekk vekk frityrkjelen. Når gulrøttene er lunkne nok til at du kan ta på dem, vendes de i melet. Rist av overflødig mel og legg dem så i eggeblandingen. Til slutt ruller du dem i brødrasp. Varm opp igjen frityrkjelen til riktig temperatur, senk gulrøttene tilbake i oljen og la dem fritere til de er gylne.
  5. Legg de varme gulrotfriesene på et fat, dryss over litt sesamfrø og server de sammen med urtedippen.