Tilslørte bondepiker med kesam

En litt sunnere variant av tilslørte bondepiker med yoghurt og honning, som man med god samvittighet kan nyte flere ganger i uka.

40-60 min
Enkel
Tilslørte bondepiker med kesam

Slik gjør du

  1. Til servering

    1. 1
      Skrell og del eplene, fjern kjernehusene og ha de i en liten kjele med vann, honning og vaniljesukker. La det koke på middels sterk varme til eplene er møre og begynner å løse seg opp. Dersom all væske koker inn, tilsett mer vann. Smak ev. til med ekstra honning. Avkjøl.
    2. 2
      Smelt smør i en stekepanne på middels varme, rør inn honning og havregryn. La det steke sammen til grynene er gylne og sprø. Dryss over kanel, rør godt sammen og avkjøl.
    3. 3
      Legg eplemos, kesam og honningristede havregryn lagvis i et glass. Ha gjerne over litt ekstra honning.

Lignende oppskrifter