Sjokoladeknuter

Deilig gjærbakst med sjokolade - garantert populær!

Over 60 min
Middels
Sjokoladeknuter

Slik gjør du

  1. Sjokoladeknuter

    1. 1
      Smelt smør og hell i melken. Kontroller at smøret og melken ikke er varmere enn lunken og rør inn fersk gjær. (Hvis du bruker tørrgjær blander du en pose tørrgjær sammen med melet).
    2. 2
      Ha alle ingredienser i en bolle og elt godt i 5 til 10 minutter i maskin eller lenger for hånd. Deigen skal være glatt og smidig, og så vidt slippe bollen.
    3. 3
      Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst 40 minutter.
    4. 4
      Lag fyllet: Lag makronfyllet som anvist på pakken og rør inn smør og kakao.
    5. 5
      Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en stor rektangel og smører fyllet jevnt utover. Dryss over den hakkede sjokoladen og brett deigen dobbelt på langs.
    6. 6
      Skjær 2 til 3 cm brede strimler av deigen, trekk dem litt ut før du slår knute på dem.
    7. 7
      Legg dem på en plate med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse under et kjøkkenhåndkle. Pensle knutene med egg og stek ved 175°C til de er gylne, cirka 15 minutter.