Hveteknuter med tyttebær
Lag tyttebærsnurrer med kardemomme, marsipan og smørfyll.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Smelt smør i en kasserolle. Bland inn melk og hell det over i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett gjær og kardemomme, og kjør maskinen litt så gjæren løses opp. Ha i egg, sukker og salt mens maskinen går. Tilsett mel til det blir en fin deig. Den blir litt tørrere når den hever. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
- 2Rasp marsipanen. Bland sammen mykt smør og vaniljesukker. Ha tyttebær i en annen skål og tilsett sukker. Bland godt sammen.
- 3Ha deigen over på et melete bakebord og kjevle den ut til et stort rektangel. Bred ut smørfyllet over hele og fordel tyttebærene over halve rektangelet. Ha over raspet marsipan. Brett nå den delen uten tyttebær over på den andre. Skjær 1-2 cm tykke remser av deigen. Snurr de sammen som en knute og legg på bakepapir, på en stekeplate. La de etterheve i ca. 30-45 minutter.
- 4Sett ovnen på 220 ºC. Pisk sammen et egg og pensle snurrene. Stek de i ovnen i ca. 8 minutter og la de kjøles godt ned på en rist. Topp gjerne med litt ekstra friske tyttebær og sprinkle over med melis.
- 1