Emilies lussekatter
Smakfulle lussekatter hører med på Lucia-dagen.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 11. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken, og hell over gjæren. Rør til gjæren er helt oppløst.
- 22. Rør inn sukker, kardemomme og gurkemeie/ safran. Elt inn mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, 30 min. til en time.
- 33. Ha deigen på bakebordet, og elt lett. Del den i to, og rull to pølser. Del opp i passelige emner, og trill hvert emne til en pølse.
- 44. Form lussekatter og legg på stekebrett med bakepapir. Det er bare fantasien som setter grenser for figurer du kan lage. De tradisjonelle lussekattene kan du lage ved å forme små pølser til s-er og c-er ved å snurre inn enden på pølsa. Ved å sette sammen to c-er får du sommerfuglformede lussekatter.
- 55. Etterhev lussekattene i 20 minutter. Pensle med egg, og pynt med rosiner. Stek på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
- 6Gir ca. 15 stk.
- 1