Grillet svinefilet med mangosalat

Grillet svinefilet med mangosalat
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Jakten på det perfekte sommermåltidet er over. Grillet svinefilet med sesam og soyaglaze, mangosalat og soyamajones får sving på sakene.

Fremgangsmåte

  1. Forbered grillen, eller bruk stekepanne/grillpanne om du ønsker.
  2. Rist sesamfrø i en tørr panne til de er lys brune. Pass på så de ikke brenner seg.
  3. Bland sammen honning, soyasaus og finrevet hvitløk i en liten bolle.
  4. Bland sammen majones og soyasaus i en annen bolle.
  5. Grill kjøttet på høy temperatur så det får godt med farge. Bruker du grill så stek kjøttet på indirekte varme etter at du har svidd det av litt. Steker du kjøttet inne, så sett den i ovnen på 180 ºC.
  6. Svin skal ha en indre temperatur på ca. 65 ºC når du tar den av grillen eller ut av ovnen. Temperaturen stiger litt til når kjøttet får hvile.
  7. Skrell mango og del deretter opp frukten i terninger eller strimler i en stor bolle. Skrell gulrot og rasp den grovt eller bruk ostehøvel og skjær i tynne skiver. Rasp ingefæren grovt. Skjær nykål og vårløk i tynne skiver. Grovhakk koriander og peanøtter, spar litt til topping. Ha alt i salatbollen og press over lime. Smak til med olivenolje og salt. Ha alt på et stort fat og topp med ekstra koriander og nøtter.
  8. Ha honning- og soyasausen på en tallerken og sesamfrøene på en annen. Rull kjøttet først i honningsausen så alt blir dekket, og deretter i sesamfrøene. Skjær opp i skiver og server oppå salaten eller ved siden av.