Ertesuppe

Ertesuppe
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En høstlig og smakfull ertesuppe med gule erter – kokt med laurbær, timian, hvitløk og svineknoke. Serveres med landbrød og urtesmør.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg ertene kvelden før og la dem stå over natten. Hell av vannet og skyll ertene. La svineknoke, erter, finhakket løk, hvitløk, timian og laurbærblad småkoke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Skum av suppen underveis. Ta opp svineknoken og rens kjøttet fra benet. Del opp kjøttet i mindre biter og legg det til siden. Tilsett sennep, salt og pepper etter smak. Rist gresskarfrø i en tørr stekepanne. Server suppen med kjøtt, ristede gresskarfrø, frisk timian og brød med urtesmør.
  2. Rør sammen smør, finhakket hvitløk og urter