Ingredienser
Lite slår lukten av nybakte kanelsnurrer! Kanelsnurrer er perfekt ved siden av en kopp te eller kaffe, eller å ha med som ekstra motivasjon i tursekken. Denne oppskriften gir ca. 15 kanelboller.
Fremgangsmåte
-
Varm melken til den er fingervarm (ca. 37°C). Ha melk, sukker, gjær, kardemomme, Flytende Melange og egg i en bakebolle. Tilsett mesteparten av melet og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
-
Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet ved å blande sammen flytende Melange, sukker og kanel.
-
Kjevle deigen ut til et stort rektangel og smør kanelfyllet utover deigen. Tykkelsen bestemmer du selv, men jo tynnere deig desto mer fyll får hver snurr. Vi anbefaler 4-5 mm tykkelse på rektangelet. Rull sammen deigen til en pølse og del den opp i 3-4 cm tykke snurrer. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til 200°C. Stek snurrene midt i ovnen i cirka 14 minutter, til de har en fin og gyllen farge. La snurrene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.