Poppy seed cake / valmuekake med sitronglasur

Når man spiser Afternoon Tea avslutter man alltid med det søteste, ofte helt på toppen av et treetasjes kakefat. En av de store klassiske favorittene er Poppy seed cake, en nydelig valmuekake med smak av sitron.

40-60 min
Enkel
Poppy seed cake / valmuekake med sitronglasur

Slik gjør du

  1. Valmuekake

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 ⁰C. Smør og strø en brødform (ca. 1,2 l) med hvetemel. Dunk av overflødig mel.
    2. 2
      Pisk smør og sukker lyst og luftig. Visp inn ett egg av gangen.
    3. 3
      Sikt i hvetemel og bakepulver, vend det inn. Rør inn sitronskall, sitronsaft, melk og til slutt valmuefrø.
    4. 4
      Fordel røren i den smurte formen og stek på midterste rille i 40-45 min. Legg over bakepapir mot slutten av stekingen, slik at toppen ikke blir for mørk.
    5. 5
      Test med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig.
      Tips!

      Avkjøl kaken i formen, på en rist.

  2. Sitronglasur

    1. 1
      Rør sammen melis, vann og sitronsaft til en litt tykk konsistens. Fordel det over kaken.
    2. 2
      Pynt med valmuefrø og ev. litt sitron zest.
      Tips!

      Pynt gjerne med spiselige blomster. Kaken kan fryses.