Hjemmelaget karamellpudding med friske bær
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Karamell
- 1Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme.
Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme
og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Fordel blandingen i brødformen.
- 1
Pudding
- 1Kok opp kremfløte, sukker og helmelk sammen med en delt
vaniljestang. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du
heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og
hell på kokende vann til pannen er ¾ full. Sett brødformen i langpannen
og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet (ca. 2 timer).
Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en fuktig skje.
Avkjøles minst til neste dag. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at
ikke karamellsausen skal renne ut).
- 1
Pynt
- 1Pynt med vispet krem og friske bær,
eller server kremen ved siden av.
- 1