Hjemmelagde seigmenn
Seigmenn er kjempegøy å lage selv for barna!
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
- 1Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, ca. 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtevannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge.
- 2Hell blandingen i lave former slik at seigmennene blir ca. ½ cm tykke. Brødformer med slipp-belegg gjør det letter å løsne platen fra formen. Tips: Kle formene med plastfolie, da blir det mye enklere å få den stivnede geléen ut på bordet.
- 3Sett geléblandingen kaldt noen timer, gjerne over natten. Dryss sukkerblanding på overflaten av geléen når den har stivnet litt.
- 4Dypp formen i varmt vann og hvelv ut geléen. Hvis den ikke løsner med en gang, kan du løsne litt i ene enden, strø på sukker og dra geléen ut av formen mens du sukrer etter hvert (sukringen underveis gjør at ikke alt klistrer seg sammen til en seigball).
- 5Stikk ut figurer med små pepperkakeformer, eller klipp i passe biter. Rull i sukkerblandingen med én gang.
- 6Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Dypp gjerne en ekstra runde i sukkerblanding før servering.
- 7Del gjerne oppskriften i tre og ha i forskjellige konditorfarger.
NB: Gir tre store brett.
- 1