Hjemmelagde seigmenn

Seigmenn er kjempegøy å lage selv for barna!

Over 60 min
Enkel
Hjemmelagde seigmenn

Slik gjør du

    1. 1
      Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, ca. 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtevannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge.
    2. 2
      Hell blandingen i lave former slik at seigmennene blir ca. ½ cm tykke. Brødformer med slipp-belegg gjør det letter å løsne platen fra formen. Tips: Kle formene med plastfolie, da blir det mye enklere å få den stivnede geléen ut på bordet.
    3. 3
      Sett geléblandingen kaldt noen timer, gjerne over natten. Dryss sukkerblanding på overflaten av geléen når den har stivnet litt.
    4. 4
      Dypp formen i varmt vann og hvelv ut geléen. Hvis den ikke løsner med en gang, kan du løsne litt i ene enden, strø på sukker og dra geléen ut av formen mens du sukrer etter hvert (sukringen underveis gjør at ikke alt klistrer seg sammen til en seigball).
    5. 5
      Stikk ut figurer med små pepperkakeformer, eller klipp i passe biter. Rull i sukkerblandingen med én gang.
    6. 6
      Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Dypp gjerne en ekstra runde i sukkerblanding før servering.
    7. 7
      Del gjerne oppskriften i tre og ha i forskjellige konditorfarger.
      NB: Gir tre store brett.