Apfelstrudel
Apfelstrudel er eplekake med en supertynn sprø deig rundt. Vi har laget en variant med filodeig, fylt med en herlig blanding av epler, kanel og rosiner.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Apfelstrudel
- 1Tin filodeigen.
- 2Forvarm stekeovnen til 190 ⁰C. Legg bakepapir på et stekebrett.
- 3Skrell eplene (fjern kjernehuset) og skjær dem i litt små terninger. Bland eplene med sitronskall og saft. Splitt vaniljestanga, skrap ut halvparten av frøene, bland sammen med sukker og kanel, vend inn i eplene sammen med rosiner. Stek brødkrum gyllent i smør, avkjøl litt, bland inn i eplene.
- 4Stek brødkrum gyllent i smør, avkjøl litt, bland inn i eplene.
- 5Legg et ark bakepapir på benken. Legg to filoark etter hverandre med ca. 5 cm overlapp på bakepapiret. Pensle over med smør. Gjenta tre ganger. Overlapp motsatt annenhver gang.
- 6Fordel epleblandingen på midten av filoarkene, press eplene litt sammen. Pass på at det er ca. 3 cm kant på endene. Brett inn kantene, rull filodeigen til en fast avlang rull.
- 7Legg rullen med skjøten ned på stekebrettet. Pensle over med smør.
- 8Stek på midterste rille ca. 35–40 minutter til kaka har en lys brun skorpe. Avkjøl litt, sikt over melis og server kaka lun. Server med en god iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.
- 1