Apfelstrudel

Apfelstrudel er eplekake med en supertynn sprø deig rundt. Vi har laget en variant med filodeig, fylt med en herlig blanding av epler, kanel og rosiner.

Over 60 min
Middels
Apfelstrudel

Slik gjør du

  1. Apfelstrudel

    1. 1
      Tin filodeigen.
    2. 2
      Forvarm stekeovnen til 190 ⁰C. Legg bakepapir på et stekebrett.
    3. 3
      Skrell eplene (fjern kjernehuset) og skjær dem i litt små terninger. Bland eplene med sitronskall og saft. Splitt vaniljestanga, skrap ut halvparten av frøene, bland sammen med sukker og kanel, vend inn i eplene sammen med rosiner. Stek brødkrum gyllent i smør, avkjøl litt, bland inn i eplene.
    4. 4
      Stek brødkrum gyllent i smør, avkjøl litt, bland inn i eplene.
    5. 5
      Legg et ark bakepapir på benken. Legg to filoark etter hverandre med ca. 5 cm overlapp på bakepapiret. Pensle over med smør. Gjenta tre ganger. Overlapp motsatt annenhver gang.
    6. 6
      Fordel epleblandingen på midten av filoarkene, press eplene litt sammen. Pass på at det er ca. 3 cm kant på endene. Brett inn kantene, rull filodeigen til en fast avlang rull.
    7. 7
      Legg rullen med skjøten ned på stekebrettet. Pensle over med smør.
    8. 8
      Stek på midterste rille ca. 35–40 minutter til kaka har en lys brun skorpe. Avkjøl litt, sikt over melis og server kaka lun. Server med en god iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

Lignende oppskrifter