Crème brûlée med friske bringebær og stjerneanis

Crème brûlée med friske bringebær og stjerneanis
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En stjerne er født! Vi tar creme brulé ett hakk videre! Friske bringebær og stjerneanis løfter denne klassikeren rett til himmels.

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland de i eggeblandingen sammen med stjerneanis, fløte og melk og kok opp. Sil blandingen før du heller den over i former og plasserer de i et vannbad midt i ovnen i ca. 1 time ved 100°C. Sett kjølig.
  2. Strø over råsukker og brenn toppen med en gassbrenner hvis du har det, eller sett formene i ovnen under grillen et par minutter. Pynt med bringebær og hele stjerneanis. Litt kristtorn er også lekkert som pynt.
  3. Servér og nyt!