Cheeseburger med karamellisert løk

Cheeseburger med karamellisert løk
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En klassisk og skikkelig saftig storfeburger toppet med karamellisert løk, smeltet Cheddarost, lag i lag med tomater, deilig maiskrem og sprøstekt bacon.

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage karamellisert løk og maiskrem.
  2. Karamellisert løk: Ha olje i en panne på middels sterk varme, tilsett løk og la det surre sammen, til løken er lys brun. Rør av og til. Tilsett sukker og la det steke sammen i 2 minutter. Tilsett balsamico og smak til med salt og pepper.
  3. Maiskrem: Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, ha i hvitløk og la det surre sammen 1 minutt. Tilsett mais, fløte og salt. La det småkoke i 5 minutter til fløten har tyknet. Kjør det til en glatt krem med en stavmikser og la den avkjøles.
  4. Storfeburger: Bland raskt sammen alle ingrediensene og form til 4 store hamburgere som er omtrent like brede som hamburgerbrødene. Ha smør i en stekepanne på litt høy varme.
  5. Stek burgerne på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft, snu og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Legg på cheddar mot slutten av steketiden. Ha på lokk og trekk panna vekk fra varmen til osten er smeltet.
  6. Sprøstek bacon i stekepanne. Varm opp hamburgerbrødene i 2 min ved 200 ℃, i stekeovn. Fyll med salat, så tomat, maiskrem, storfeburger med cheddar, karamellisert løk og til slutt sprøstekt bacon. Serveres og nytes med en iskald boks Coca-Cola Zero Sugar.