Cæsarsalat med kylling, sprø spekeskinke og ostekjeks

Cæsarsalat med kylling, sprø spekeskinke og ostekjeks
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Cæsar er kongen av salater og nå gjør han rent bord. Server med sprø spekeskinke og ostekjeks.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Kle en langpanne med bakepapir. Grovrasp parmesan og legg den på ene siden av stekeplaten. Spre osten litt utover. På den andre siden legger du spekeskinken. Stek i ovnen til det blir gyllent og sprøtt.
  2. Finhakk hvitløksfeddet og stek det sammen med kyllingfileten i litt smør eller olje til det har fått en gyllen farge. Salte og pepre. Etterstek i ovnen i ca. 15 minutter eller til gjennomstekt. La kyllingfiletene hvile i 10 minutter før du skjærer de i skiver.
  3. Del opp salaten i store blader og skjær løken i tynne båter. Bland salaten sammen med dressingen og ha den på et stort fat. Topp med rødløk, kyllingfilet, sprø skinke og ostekjeks. Server gjerne med litt frisk persille eller timian.
  4. Start med å skille eggeplommene fra eggehvitene. Ikke kast eggehvitene, men ta vare på det til sommerens andre oppskrifter, f.eks. eggehviteomelett eller pavlova (både eggeplomme og eggehvite kan fryses ned). Bland sammen eggeplommer, ansjos, dijon, hvitløk, sitronsaft og Worcestersaus i en mikser.
  5. Ha i noen dråper olivenolje, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn stråle. La mikseren gå hele tiden. Finrasp 50 g av parmesanen og ha den i dressingen sammen med litt pepper. Smak til med salt og eventuelt litt mer sitron.