Boller med mascarponekrem
Prøv disse festbollene med nydelig mascarponekrem og bringebær.
60+ min
Enkel
Tips!
Melken skal ikke varmes! Deigen vil få god temperatur ved eltingen. Det gir perfekte og luftige boller.
Slik gjør du
- 1Bland alle ingredienser i en bolle. Smuldre gjæren oppi bollen sammen med alle ingrediensene
- 2Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Øk så hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca 7 minutter.
- 3Dekk bakebollen med et rent håndkle og la deigen heve i 60 minutter på et lunt sted.
- 4Trill ut boller (ca 30 stk) og plasser den på stekeplate med bakepapir. Etterhev under klede i ca 35 minutter (aller helst 60 min) eller til dobbel størrelse.
- 5Rør sammen eggeplommen og melken og pensle bollene før steking. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter til de har en fin og gyllen farge. Avkjøles på rist.
- 1
Mascarponefyll
- 1Rør mascarponekremen med litt sitronsaft og raspet sitronskall. Fyll delte boller med krem , bringebærsaus og friske bringebær.
- 2Flere gode oppskrifter finner du på melange.no
- 1