Boller med mascarponekrem

Prøv disse festbollene med nydelig mascarponekrem og bringebær.

60+ min
Enkel
Boller med mascarponekrem
Tips!

Melken skal ikke varmes! Deigen vil få god temperatur ved eltingen. Det gir perfekte og luftige boller.

Slik gjør du

    1. 1
      Bland alle ingredienser i en bolle. Smuldre gjæren oppi bollen sammen med alle ingrediensene
    2. 2
      Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Øk så hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca 7 minutter.
    3. 3
      Dekk bakebollen med et rent håndkle og la deigen heve i 60 minutter på et lunt sted.
    4. 4
      Trill ut boller (ca 30 stk) og plasser den på stekeplate med bakepapir. Etterhev under klede i ca 35 minutter (aller helst 60 min) eller til dobbel størrelse.
    5. 5
      Rør sammen eggeplommen og melken og pensle bollene før steking. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter til de har en fin og gyllen farge. Avkjøles på rist.
  1. Mascarponefyll

    1. 1
      Rør mascarponekremen med litt sitronsaft og raspet sitronskall. Fyll delte boller med krem , bringebærsaus og friske bringebær.
    2. 2
      Flere gode oppskrifter finner du på melange.no