Appelsintid

Den gule, runde og saftige frukten er en del av påsketradisjonen, og passer utmerket som turmat, dessert, kveldskos, tilbehør og snacks.

Appelsinen er en av våre viktigste C-vitaminkilder og har mange bruksområder. De fleste kjenner appelsinen som en frukt man spiser naturell, men prøv den gjerne også i maten.

Appelsin naturell

En god appelsin slukker tørste og gjør deg litt mett. Barna elsker appelsin. Skjær den opp i båter og server som dessert eller som kos til kvelden - garantert suksess. Og du, ikke glem appelsinen på tur. Appelsin er ypperlig som turmat og fin å dele med venner og familie når du trenger en liten pause.

Appelsin i matlagingen

Neste gang du skal lage helstekt kylling kan du prøve å fylle den med appelsinfyll. Retten har rene, sunne råvarer med en frisk smak av sitrus! Prøv noe nytt og imponer deg selv og gjestene dine. Vi har funnet frem noen deilige oppskrifter der soleple setter smak. 

Appelsinkos

Mange bruker også appelsin i kaker og bakevarer. Har du smakt appelsinscones? Du kan også tilsette litt ferskpresset appelsinjuice i din egen sjokoladekakeoppskrift eller i bolledeigen. Litt appelsin gjør seg også godt som pynt på sjokolademoussen. Prøv deg frem og finn din egen spesialitet.


SPAR ønsker deg en riktig flott appelsintid!