Landets første amcar-parkering

– Når vi åpner ny butikk i landets amcar-hovedstad er det klart at vi må legge til rette med egen parkeringsplass. Og det jo ekstra stas at dette kanskje er verdens første dagligvarebutikk med egen amcar-parkering.

Det forteller kjøpmann ved SPAR Halden, Rigmor Andersen. Hun ser frem til at plassen skal fylles opp av flotte flak på fine dager, for ikke alle amerikanere kommer ut i all slags vær.

– Det er forskjell på folk, ikke på bilene. Noen vil helst at bilen skal være like blank under som over og da skaffer du deg en skikkelig vaskejobb hvis du kjører med den i dårlig vær. Men bilene tåler jo vann og dette var jo tross alt helårsbiler før i både USA og Norge, forteller Nils Petter Nilsen.

Vil ha det over hele byen
Han er daglig leder for Halden Street and Cruisin' Club og tror parkeringsplassen blir populær uansett vær.

– Dette er noe vi har ventet lenge på, vi har ikke sett det noe annet sted i landet. Halden har jo det største amcar-miljøet i Norge og klubben vår har rundt 450 medlemmer. Vi mener jo slike parkeringsplasser burde vært overalt i byen, sier en opprømt Nilsen med glimt i øyet.

Saken fortsetter under bildet

Første i Norge
Etter hva vi kjenner til blir parkeringen den første i landet som er spesialtilpasset amcar-biler. Utseende er ikke så ulikt en vanlig parkeringsplass, men feltet er tilpasset en stor bil og vil være skiltet med «amcar-parkering».

– Vi i SPAR er opptatt av å gi den beste, lokale handleopplevelsen. Den starter allerede på parkeringsplassen, forteller Rigmor Andersen. Hun åpner butikken torsdag 2. november og gleder seg til å ønske velkommen til kunder både med og uten amcar-interesse.