Slik gjør du tacomiddagen sunnere

Det er enkelt og går ikke utover smaken.

Vi spiser for mye salt, og mye av saltet er du kanskje ikke klar over at du får i deg. Kroppen vår har ikke behov for mer enn en teskje salt daglig, men vi spiser omtrent det dobbelte.

Ferdigmat er en av de store kildene til salt i vårt kosthold, og det betyr at det ikke alltid er like lett å holde kontroll på hvor mye salt man faktisk får i seg. Men det er noen enkle grep du kan ta i hverdagen for å redusere saltinntaket, ett av dem er å lage mer av maten du spiser fra bunnen av. 

I helgen er det mange som setter seg ned for å nyte et deilig tacomåltid. Det er det ingen grunn til å slutte med, men hva med å prøve å lage krydderet selv? Det er ikke vanskelig og gir en deilig smak. 

Se hva du trenger og hvor enkelt det er i videoen øverst i saken. 

Har du lyst til å lese mer om hvordan du kan spise mindre salt? Du finner ti gode tips i magasinet Matnyttig, som du kan lese her

Petter (12) synes tacoen blir ekstra god når han lager krydderet selv.