Frisk favoritt med mange muligheter

Blomkål egner seg like godt rå i en salat, som glovarm i en suppe.
Hvis du ikke bruker blomkål til vanlig bør du absolutt teste det ut nå. Blomkålen er en takknemlig middagskomponent, som ikke er vanskelig å tilberede og som kan smaksettes på mange måter.
I seg selv er blomkål mager kost, men mettende og fiberrik. Den kan nytes rå eller varmebehandlet. Om du velger å koke, bake eller steke den er opp til deg selv.
Hvis du vil ha blomkålen i sentrum kan du koke et helt blomkålhode som du serverer med deilig hvit saus og stekt bacon, enkelt, men utrolig godt. Du kan også prøve å bytte ut potetmosen med blomkålmos, smak til med sjalottløk, selskapserter og chilli for ekstra smak.
Blomkål tåler mye smak og kan brukes i retter både fra det indiske, kinesiske og thai-inspirerte kjøkken. Vil du ha litt digg snacks på kvelden kan du lage en god dipp og ha rå blomkål til, eller gratinere blomkål med ost i ovnen.
Mer om grønnsaker og når de er i sesong kan du lese hos Bama.