Egg i kjøleskapet gir uante muligheter

Kan bli til både deilige middagsretter, luksuspålegg og søte fristelser.

Vi har ikke svaret på hva som kom først av høna og egget, men vi vet at en kartong egg i kjøleskapet kan redde deg ut av matknipa.

Egg er en allsidig råvare som kan brukes til så mangt. Det hjelper til med å gjøre kaker og bakst luftig, det kan gi en kremet og deilig konsistens til en pasta carbonara, eller det kan skape en skikkelig luksusfrokost. Her får du noen tips til herligheter du kan skape med egg.

Digg helgefrokost
De færreste har tid til å kokkelere på kjøkkenet på morgenkvisten i ukedagene, men i helgen er det mange som har lyst til å gjøre litt ekstra ut av dagens første måltid. Da kan egg være en god råvare å ha for hånden.

De fleste er godt kjent med hard- og bløtkokt egg og speilegg, men har du lyst til å ta frokosten, brunsjen eller lunsjen et steg videre kan posjert egg være noe for deg. Litt mer kompilsert enn å koke egg, men du vil neppe angre når du drar kniven gjennom egget og en knallgul plomme renner ut og blander seg med hollandaisesaus. 

Guide til hvordan du posjerer egg finner du her.

Egg til middag
Egget er på ingen måte forbeholdt frokostbordet, det kan også spille hovedrollen på middagsbordet. Hva med å lage en deilig omelett og servere godt brød og salat til? 

Her finner du oppskrift på en deilig omelett med røkelaks.

En deilig spansk omelett med potetskiver gjør seg også godt på et tapasbord, eller hva med å prøve en bakt variant med ricotta og spinat?

Husk også at en deilig hjemmelaget aioli kun er noen eggeplommer, litt olje, salt, pepper og sitronsaft unna. 

Egg til dessert
Både det gule og hvite i egget har vært yndet av bakere i generasjoner. Egg bidrar til luftige bakverk og kan være essensielt for at oppskriften skal lykkes. Føler du ikke behovet for å prøve deg som konditor kan du også lage enkle desserter med egg.

Alle i familien blir fornøyde hvis det diskes opp med amre riddere, eller hva med noen deilige havrelapper servert med is? Har du lyst på noe enda enklere er det ingenting som klassikeren eggedosis

Du kan også prøve deg på å lage din egne hjemmelagde is og smaksette med det du selv liker best. Kanskje skaper du en favoritt?