Bruk mango i maten

Den sødmefylte frukten passer like godt i middagen som i desserten.
De siste årene har mangoens popularitet økt i Norge. På verdensbasis er mangoen faktisk den nest mest spiste frukten, kun slått av banan, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Frukten har sitt opphav i India og det er derfor ikke så rart at det indiske kjøkken bruker mye mango, men også middagsretter fra andre deler av verden kan løftes med den søte frukten.
Mange dropper å plukke med seg mangoen fra frukthyllene fordi de er usikre på hvordan den skal brukes, og ikke minst hvordan den spises. Hvis du ikke har en mangokutter kan det nemlig være litt kronglete å rense en mango, her er noen tips:
- Sørg for at du har en god og skarp kniv
- I midten av mangoen er det en hard kjerne og det er denne du vil bli kvitt
- Stikk ned kniven i den ene enden av mangoen til du kjenner at den butter mot kjernen
- Skjær deretter nedover langs kjernen (omtrent som du skulle filetert en fisk) på begge sider av mangoen.
- Bruk kniven til å rute opp filetene ned til skallet i passende størrelse. Skjær deretter med kniven langs skallet slik at mangokjøttet løsner
- Bruk deretter kniven til å rense resten av mangokjøttet fra mangokjernen