Tortilla-skål med grillet scampi

Tortilla-skål med grillet scampi
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En perfekt kombinasjon med scampi, syltet rødløk og hjemmelaget guacamole!

Ingredienser

  • 1 pakke mini stand`n`stuff tortilla
  • 400 g rå, skrellet scampi

Guacamole

  • 2 stk avokado
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 0,5 stk finhakket rød chili
  • 0,5 stk lime, bruk saften
  • Salt
  • Pepper

Syltet rød løk

  • 2 stk rødløk
  • 0,5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 10 stk pepperkorn
  • 2 stk laubærblad

Slik gjør du

  1. Skjær rødløk i smale strimler. Bland ingrediensene til syltelaken og gi det er oppkok. Hell laken over rødløken og la det kjøle seg ned. Kan gjerne stå kaldt over natten.
  2. Mos avokado og bland den sammen med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. Skvis litt ekstra lime over så holder guacamolen seg grønn.
  3. Stek scampi på grill, eller i en panne med litt olje. Server som fingermat i mini stand´n´stuff tortilla, med guacamole, syltet rød løk og gjerne en limebåt til.