Sjokoladekake med bjørnebær

Sjokoladekake med bjørnebær
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Sjokoladekake med mørk sjokolade, mynte og bjørnebær!

Ingredienser

  • 400 g smør
  • 3 dl vann
  • 1 dl kaffe
  • 8 ss kakao
  • 7 dl sukker
  • 1 beger seterrømme
  • 4 egg
  • 9 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts muskat

Glasur

  • 100 g smeltet smør
  • 350 g melis
  • 4 ss kakao
  • 6 ss melk
  • 2 ts vaniljesukker

Pynting av kaken

  • 1 pakke After Eight
  • 400 g bjørnebær
  • Mynteblader

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 170° C. Smelt smør og tilsett kakao, kaffe og vann i en liten kjele. Rør godt, og gi et lite oppkok. Rør så inn sukker på lav varme. Når sukkeret er løst opp, ta bort fra varmen og hell væsken over i en bakebolle. Rør så inn seterrømmen, og ett og ett pisket egg.
  2. Bland sammen hvetemel, salt, muskat og natron. Sikt alt det tørre litt og litt i røren mens du rører. Hell halvparten av røren i en smurt springform og stek den i ca. 30 minutter. Sjekk med en testpinne som du stikker midt i kaken. Er det lite deig på pinnen er kaken klar. Stek deretter den andre halvparten av røren.
  3. Når kakene fortsatt er lunkne smører du litt glasur på den ene kaken (skjær av toppen for å få den rett) fordel litt bjørnebær over og sett den andre kaken oppå.
  4. Bruk en slikkepott til å legge over glasuren hvis du ønsker den jevn – hvis ikke heller du bare over. Sett på platene med After Eights rundt hele kaken. På toppen legger du bjørnebær med myntesukker, og topper med mynteblader.