Saftig svinefilet

Saftig svinefilet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Helstekt svinefilet med fetaost-poteter og cherrytomatsalat

Ingredienser

Svinefilet:

  • 500 g svinefilet
  • 1 ts smør
  • 2 ss balsamico
  • Pepper

Fetaost-poteter

  • 8 stk poteter
  • 200 g fetaost
  • 1 neve fersk timian
  • 0,5 stk squash
  • 1 ss oliven, uten sten
  • 2 ss olivenolje

Cherrytomatsalat

  • 1 pk cherrytomat
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose reddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Kok poteter med skall i ca 20 minutter. Varm en panne med smør. Brun kjøttet og vend det til slutt i balsamico, det gir kjøttet en nydelig smak. Kvern over grov, sort pepper og sett pannen på lav varme, ha på lokket. Vend kjøttet hvert 5. minutt.
  2. Oppskrift fra SPAR vinterhefte 2016.
  3. Del opp kokte poteter og squash. Ha dem i en ildfast form. Topp med smuldret fetaost og et dryss oppklippet timian. Tilsett oliven og olivenolje. Bland sammen. Stekes i ovnen i ca 10-15 minutter.
  4. Server med cherrytomater, rødløk, reddik og litt god olivenolje.