Ribbenstek med hjemmelaget rødkål og sjysaus

Ribbenstek med hjemmelaget rødkål og sjysaus
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Det tradisjonelle ribbemåltidet er ikke til å spøke med. Her går vi for en klassisk stek med mandelpoteter, rødkål og sjysaus.

Fremgangsmåte

  1. Stek ribbensteken i stekeposen i ovnen som anvist på pakken.
  2. Skrell og kok poteter myke. Hell av vannet og ha i smør, melk, salt og pepper. Mos godt sammen til en stappe, eller puré om du ønsker.
  3. Når ribbensteken er ferdig, siler du over sjyen i en kasserolle og tilsetter appelsinsaft og stjerneanis. Kok opp og smak til med litt salt eller soyasaus. Timian passer godt til.
  4. Server ribbensteken sammen med frisk rødkålsalat, mandelpotetmos og deilig sjysaus.
  5. Skjær rødkål i tynne strimler. Ha det i en bolle sammen med kjerner fra et granateple og rødløk i fine båter. Ha over frisk basilikum og smak til med litt eplesidereddik, salt og pepper.
  6. Dette tilbehør passer perfekt til både svinekjøtt, kylling og kalkun - hverdag som fest!