Pavlova

Pavlova
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

  • 4 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronsaft

Fyll

  • 0,5 l kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 beger bringebær
  • 1 kurv jordbær
  • 1 beger blåbær
  • mynte

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225°C. Visp eggehviter og salt til et hardt skum, helst i en bolle av glass eller metall. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp i 8-10 minutter til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn vaniljesukker, maizena, sitronsaften 3. Ha marengsen på et bakepapir. Form den til et rundt fat med kanter og en fordypning i midten. Sett den i ovnen og senk varmen til 120°C. Stek i 90 minutter og skru av ovnen. La bunnen stå i ovnen til den har blitt kald.
  2. Pisk kremen med sukkeret og fordel den utover marengsbunnen. Topp med vaniljekrem,bringebær, jordbær, blåbær og mynte og server med et stort smil!