Ostekake med hvit sjokolade

Ostekake med hvit sjokolade
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Nydelig ostekake med hvit sjokolade – en fest for øyet! Friske bær og vakker pynt gjør denne til en garantert suksess.

Ingredienser

  • 200 g havrekjeks
  • 2 ss appelsinzest
  • 50 g smør
  • 450 g hvit skjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g kremost naturell
  • 4 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl mango eller bringebær i biter fra frysedisken, tint
  • Bringebær
  • Mango

Slik gjør du

  1. Først lager du bunnen: Smelt smøret. Knus havrekjeks i kjøkkenmaskin og bland i smøret og appelsin/sitron-zest. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Sett formen i forvarmet stekeovn ved 175 °C. Stek bunnen i ca. 7 minutter. Avkjøl. Senk varmen i ovnen til 140 °C. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.
  2. Fyll: Brekk sjokoladen i biter og smelt den forsiktig i en kjele sammen med kremfløte – pass på å røre. Visp forsiktig sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp, på lav hastighet, til ostemassen blir luftig og glatt. Ha i mango i biter eller bringebær. Bland sjokolade- og kremblandingen inn i ostemassen. Hell massen i springformen og sett den i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad). Stek kaken i ca. 1-1½ time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i midten. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca. 1 time før den tas ut og settes til avkjøling. Pyntes og serveres med frisk mango, bringebær og fersken.