Helstekt sitronkylling

Helstekt sitronkylling
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Hel kylling er super mat til både hverdag og fest! Prøv denne helstekte sitronkyllingen med estragonsmør, rotgrønnsaker og persillesalat. Helt klart en ny favoritt hos oss!

Ingredienser

Du trenger

  • 1 hel kylling, SPAR Middagsfavoritt
  • 40 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk timian
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • 4 store poteter
  • 2 pastinakker
  • 1 liten kålrot
  • 2 persillerøtter
  • 2 ss olje

Kryddersmør

  • 150 g smør
  • 1 ss tørket estragon
  • saft og skall av 1/2 sitron

Persillesalat

  • 1 potte persille
  • 1 pose babyspinat
  • 1 dl ristede solsikkefrø

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Legg kyllingen i en ildfast form. Bland sammen smør, finhakket hvitløk, timian, salt og pepper. Gni inn kyllingen med blandingen og sett den inn i ovnen. Den skal stekes i ca. 1 time eller til den har en kjernetemperatur på 82 °C ved beinet.
  2. Skrell rotgrønnsakene og del dem opp i skiver eller staver. Legg dem på en stekeplate og ha over litt olje, salt og pepper. Når det er 30 minutter igjen av steketiden til kyllingen setter du inn brettet med grønnsakene (under kyllingen).
  3. Rør sammen smør, estragon, sitronsaft, skall og salt til et tykt kryddersmør. Bland sammen salaten.
  4. Når kyllingen er ferdig tar du den ut, siler av væsken i en liten kjele og holder kraften varm til servering. Sett ovnen på 220 °C og la rotgrønnsakene bli sprø. Server kyllingen hel eller oppdelt sammen med rotgrønnsaker, kryddersmør og persillesalat.