Gyllen pannacotta

Gyllen pannacotta
Personer

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Klassisk italiensk dessert med norsk vri! Multer er ikke bare vakre, de er også fantastisk gode i desserter. En festfavoritt med viddas gull!

Fremgangsmåte

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp kremfløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og vaniljefrø. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet av gelatinplatene. La gelatinplatene smelte i den varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt. Rør godt slik at gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. Ha i finrevet sitronskall. Hell røren i 4 glass eller lave skåler. Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i 2-3 timer. Server med multer og pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Vakkert og godt!