Grillet laks

Grillet laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
med sitrus og rødbetsalat.

Ingredienser

  • 4 laksefileter
  • 4 rå rødbeter
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 2 appelsiner

Salvieolje

  • 1 sitron, bruk saften
  • Skall fra 1/4 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • Smak til med salvie
  • Flaksalt etter smak

Slik gjør du

  1. Skrell rødbetene, skjær de i tynne tynne skiver med kniv eller ostehøvel og la de ligge i hvitvinseddik i 30 min.
  2. Skrell appelsinen, skjær i skiver og fordel den og marinerte rødbeter på en tallerken.
  3. Stek eller grill laksen ca 3 min. på hver side.
  4. Server laksen med salaten og topp med sitron og salvieolje.
  5. Salvie og sitronolje til fisk: Bland sammen alle ingredienser. Saltet tilsettes etter smak
  6. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2014.