Potetgrateng med blåmuggost

Potetgrateng med blåmuggost
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne gratengen passer perfekt til middag eller som tilbehør. Toppet med deilig blåmuggost som setter fart på smakene!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Brekk blomkålen i buketter, for så å dele de i tynne skiver. Skrell poteter og del i tynne skiver. Skrell løk og skjær opp i ringer. Ha alt i en ildfast form.
  2. Bland sammen melk, revet ost og krydder i en bolle. Hell blandingen over grønnsakene og bland forsiktig slik at væsken renner mellom lagene. Stekes i ovn i ca. 45 minutter.
  3. Når det er 5 minutter igjen, deles blåmuggosten i mindre biter og fordeles på toppen av formen.
  4. Server med en neve fersk timian, urteolje og nykvernet pepper. Vel bekomme!
  5. Urteolje: Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Miks sammen til en grønn olje og drypp litt over gratengen.