God morgen, jul!

God morgen, jul!
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Lang, deilig julefrokost hører med. La bordet bugne av alt fra pæreskinke, modne oster og godt brød til spennende småretter. Dekk bordet og inviter til en smakfull og hyggelig opplevelse. Kanskje sitter dere helt til lunsj?

Ingredienser

Omelett

  • 6 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sennep
  • 1 ts muskat
  • Salt etter smak
  • 50 g finstrimlet grønnkål
  • 1 rødløk

Egg- og rekesalat

  • 4 kokte egg
  • 2 dl pillede reker
  • 1 neve frisk dill
  • 0,5 ss pepperrot
  • 1 dl majones
  • 1 sitron
  • Salt
  • Pepper

Lakserøre

  • 100 g røkelaks
  • 0,5 potte gressløk
  • 125 g snøfrisk
  • 2 ss sitronsaft
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen egg, fløte og sennep. Smak til med muskat og salt. Kutt grønnkål og rødløk i båter og stek raskt i en varm panne med litt smør, det skal bare bli litt mykt. Hell røren i 4 små ildfaste former og fordel grønnkål- og løkblandingen over. Stekes i ovnen i ca. 10 minutter.
  2. Kok eggene i 7 minutter. Grovhakk egg og bland dem sammen med reker, finhakket dill, pepperrot og majones. Smak til med salt og pepper. Pynt med sitronbåter!
  3. Finhakk røkelaks og gressløk. Vend inn Snøfrisk og sitronsaft. Smak til med litt pepper.