Fiskesuppe med ørretfilet og reker

Fiskesuppe med ørretfilet og reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 3 ss olje
  • 4 stilker stangselleri
  • 4 gulrøtter
  • 4 poteter
  • 1 liten liten purre
  • 1 sitron, saften av
  • 6 dl vann
  • 2 terninger fiskebuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g rensede reker
  • 4 ørretfileter i terninger
  • 0,5 potte dill
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Del opp selleri, gulrøtter og poteter i like store biter. Vask og del purre i grove biter. Varm olje i en stor kasserolle. Ha i grønnsakene med unntak av purre og stangselleri og surr dem i pannen til de får litt farge. Press over saften fra sitronen. Tilsett vann, buljong og fløte. La alt koke på lav varme til grønnsakene er myke. Del purre og stangselleri i biter og ha i suppen. Ta kasserollen av varmen og legg i fisk, reker og dill. La det trekke i 5 minutter før du serverer lykkesuppen med litt dill til pynt.