Berlinerkranser

Berlinerkranser
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Berlinerkranser er en julefavoritt hos mange. Ikke så rart – de søte, sprø munnfullene er rett og slett vanedannende!

Ingredienser

  • 1 hardkokt eggeplomme
  • 1 rå eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 125 g romtemperert smør
  • 175 g hvetemel
  • 1 lettpisket eggehvite
  • 1 dl perlesukker

Slik gjør du

  1. Mos den hardkokte eggeplommen ut i den rå eggeplommen. Tilsett sukker og pisk det hele til eggedosis. Smuldre smøret i det meste av melet. Bland i eggedosisen forsiktig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli lite smidig og vond å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Trill ut flere små deigemner til ca. 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10-12 cm lengder og form dem som små kranser. Dypp kransene i eggehvite og så i en skål med perlesukker. Legg kransene på smurt stekebrett. Stekes i ca. 10 minutter. 1 porsjon gir ca. 30 berlinerkranser.