Havremakroner og Berlinerkranser

Havremakroner og Berlinerkranser
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Bak deg til god julestemning med havremakroner og berlinerkranser. (Oppskriften gir ca. 30 av hver)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Finn frem en bolle og visp sukker og egg til eggedosis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett hvetemel, havregryn, bakepulver og smeltet smør. Når alt er godt blandet, kan du bruke to skjeer til å forme små boller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  3. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er lysebrune. Avkjøles på rist
  4. Kok et egg til det er hardkokt. Del egget i to og ta ut plommen. Bland den og en rå eggeplomme i en bolle. Tilsett sukker og pisk det sammen til en tykk eggedosis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Del smøret i små biter og ha det i eggedosisen. Tilsett mesteparten av melet. Deigen skal bli jevn og fin. Ha i mer mel om den er for løs.
  5. Ha deigen over på kjøkkenbenken og del den i mindre deler. Rull delene til pølser på lillefingerstørrelse. Bruk en kniv og kutt pølsene ca. 12 cm lange.
  6. Finn frem et stekebrett med bakepapir. Form pølsene til kranser og legg dem på brettet. Pensle med eggehvite og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen på 180 ºC i 10-12 minutter. Avkjøles på rist.