Avocadosuppe med sprøstekt spekeskinke

Avocadosuppe med sprøstekt spekeskinke
Personer

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en suppe som virkelig sparker fra seg. Hemmeligheten? Avokado, krutonger og sprøstekt skinke.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Fordel spekeskinken på et bakepapir og stek i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken har blitt helt sprø og litt mørk.
  2. Del opp brødet i små terninger. Ha det i en stekepanne sammen med olivenolje, chiliflakes og hvitløk. Stek til brødet har blitt sprøtt.
  3. Skrell avokado og ha de i en blender sammen med crème fraîche, buljong og sitronsaft. Kjør alt glatt. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær reddiker i tynne skiver og finhakk gressløk og stangselleri. Bland sammen i en bolle med litt sitronsaft.
  5. Hell suppen i små skåler og ha i noen isbiter slik at suppen serveres kald.
  6. Ha over reddiker, gressløk og skinke. Topp med litt olivenolje og frisk estragon.