Viltgryte

Viltgryte
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Fantastisk viltgryte med sopp, chevré- og tyttebærkrem og høstens ferske rotfrukter som tilbehør.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 500 g elgskav
  • 300 g reinsdyrskav
  • 2 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 g sopp
  • 1 beger creme fraiche
  • 2 dl melk
  • 2 ss Dijon sennep
  • Salt
  • Pepper
  • timian
  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 100 g myk chèvre

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stor panne med høye kanter eller en jerngryte. Stek kjøttet på høy varme til det blir gyldent. Ta kjøttet ut av gryten. Skjær sopp i mindre biter, løken i båter og hvitløken i tynne skiver. Stek alt i samme gryte som kjøttet. Når løken har blitt myk har du i kjøttet igjen sammen med creme fraiche, melk og sennep. La alt småkoke i 10 min og smak til med salt, pepper og evt. litt urter. Bland chèvre med tyttebærsyltetøy, og servér viltgryten sammen med ovnsbakte eller kokte rotfrukter.
  2. Rotfrukter som poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot er perfekt tilbehør! Disse skives og ovnsbakes ca 25 minutter med litt olivenolje, salt og pepper. Ha gjerne saften av 1 sitron over også, det gir et friskt løft til denne retten.