Smultringer

Smultringer
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Smultringer er for mange en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 375 gr sukker
  • 3 dl seterrømme
  • 2 dl matfløte
  • 50 gr smør
  • 750 gr hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 2 ts hornsalt
  • 1 kg smult til steking eller nøytral olje

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
  2. Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
  3. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
  4. 1 porsjon gir ca 70 smultringer.
  5. Tips: De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!